basil-map-1350x780-eu

Miért éppen Egyiptomból?  

A bazsalikom trópusi és szubtrópusi régiókban egyaránt megterem vadon. Több mint 150 változatával találkozhatunk világszerte, de a doTERRA bazsalikom esszenciális olaja az Egyiptomban honos édes bazsalikomból készül lepárlás útján.

Elsődleges előnyök

 • Sokoldalú ételízesítő, amelyet világszerte számos fogás elkészítéséhez előszeretettel használnak.
 • Rendkívül intenzív aromát és ízt kölcsönöz az ételnek, aminek köszönhetően akár egy csepp is elég belőle, hogy bámulatos hatást érjünk el.
 • Gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
 • Segít a megnyugvásban és a központosításban, valamint hozzájárul a bőr tiszta, egyenletes és egészséges tónusának megőrzéséhez.
teszt

Főzés bazsalikom esszenciális olajjal

Ne feledje, hogy a krémes tésztaételektől a kedvenc orzottójáig bármilyen olaszos ételnek kirobbanóan fűszeres ízt adhat, ha megbolondítja némi bazsalikomolajjal. Már egy csepp is elég, hogy ételéből egy igazán ízletes és frissítő kulináris mestermű készüljön. Legyen mindig kéznél a konyhájában egy üveg bazsalikom esszenciális olaj arra az esetre, ha főztjét ezzel az ízgazdag fűszernövénnyel koronázná meg.

Használati módok

 • Adjon belőle kedvenc olasz ételeihez a frissítő, fűszeres ízhatásért.
 • Kombinálja muskátli és vadnarancs esszenciális olajokkal egy felemelő, aromatikus masszázsélményért.
 • Ha egy sós-fűszeres jellegű ételt szárított bazsalikommal ízesítene, használjon helyette bazsalikom esszenciális olajat az intenzívebb ízhatásért.
 • Használja a bazsalikomolajat olyan saláták, levesek vagy húsok és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez, amelyekhez illik az olaj földes, fűszeres aromája.
 • Adjon egy csepp bazsalikomolajat salátaöntetekhez vagy szószokhoz; hintsen meg vele egy frissen sült kenyeret vagy utolsó simításként egy előételt.

Használati utasítás

 
 • Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.
 • Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.
 • Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Figyelmeztetés

Helyileg: Vigyen fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa a doTERRA frakcionált kókuszolajával. További óvintézkedésekről alább olvashat.

basil15ml-large-500x1350-eu_h

doTERRA Family Essentials

A doTERRA Family Essentials családi alapcsomag 10 esszenciális olajat és keveréket tartalmaz – a hétköznapi alapdarabokat, amelyekre minden szülőnek szüksége van a családjáról való gondoskodáshoz. Tapasztalja meg Ön is azt a számtalan módot, ahogyan a doTERRA esszenciális olajok támogathatják családját, és gazdagíthatják otthonát.
family-essentials-kit-452x630px-eu

A csomag tartalma

Levendula, citrom, borsmenta, teafa, oregánó, tömjén, Deep Blue™, doTERRA Air™, ZenGest™ és On Guard™ olajok 5 ml-es kiszerelésben

Beszerzés

Miért éppen Egyiptomból?  

A bazsalikom trópusi és szubtrópusi régiókban egyaránt megterem vadon. Több mint 150 változatával találkozhatunk világszerte, de a doTERRA bazsalikom esszenciális olaja az Egyiptomban honos édes bazsalikomból készül lepárlás útján.

basil-map-1350x780-eu
teszt

Hogyan működik?

 A bazsalikom az árvacsalánfélék családjába tartozó, évelő növény. Általában 30 és 130 cm közötti magasságot ér el. Levelei egyetlen szárról ágaznak szét, és fehér virágzatát is ennek a szárnak a csúcsánál bontja ki. Maga az esszenciális olaj gőzdesztilláció útján készül a levelekből, amelyek 3 és 11 cm közötti hosszúságúra nőnek meg. Így közel három kilogramm bazsalikomlevélre van szükség egy 15 ml-es esszenciális olaj előállításához.
basil15ml-large-500x1350-eu
Cikk: 60205808

Feature Title

Feature content